Eerste paal MTP Hoorn geslagen

Alles komt samen bij Multi Traffic Point in Hoorn!

Met die slogan is gisterenmiddag de 1e paal geslagen door wethouder Ben Tap van de gemeente Hoorn. Een nieuwe mijlpaal exact zes jaar nadat de kavelverkoop op bedrijventerrein Zevenhuis ten noorden van Hoorn begon. Tijdens de verschillende speeches werd stilgestaan dat het een lang traject is geweest maar dat iedereen, ook de inwoners van Hoorn, blij zijn met het eindresultaat.

Het Multi Traffic Point Hoorn (MTP) van AVIA Marees omvat naast een groot bemand AVIA tankstation ook vijf restaurants en een wasstraat. Directeur Dick-Jan Marees hoopt dat hoofdaannemer Dozy het complex van 17.000 m2 voor de kerst kan opleveren.

Over minder dan een jaar kan iedereen dan hier tanken (ook elektriciteit), de auto wassen bij One 2 Wash, en de inwendige mens versterken bij SUBWAY, McDonald’s, De Beren, KFC, FEBO en Spare Rib Express (in combinatie met de tankshop).

Peter van Asselt blikte namens de ontwikkelaars van Zevenhuis terug op 2013, ’toen het hier nog een half moeras was’. Hoe anders is het nu? Nu al in de volgende fase wordt gebouwd, terwijl die nog niet eens bouwrijp is. Marees meldde zich al in oktober 2013. Tal van varianten zijn ontwikkeld, ,,Ook veel hoger, met een hotel erbij.’’ Dick-Jan Marees noemde de paal gisteren een ’mijlpaal’. In 2015 diende hij het eerste plan in. ,,Ik wilde altijd al een locatie waar de bestemming horeca al op zat.’’